Trädgården hittar ni i Toscana Italien och den är öppen från början av april till mitten av oktober.

Parken är skapad av den fransk-amerikanske konstnären Niki de Saint Phalle mellan åren 1979–2002 (konstnärens död) Parken öppnades för allmänheten 1998. Niki hämtade en del av sin inspiration efter ett besök i Barcelonas Park Güell skapad av Antoni Gaudí.

Många känner säkert igen figurerna då Niki de Saint Phalle kanske mest är känd för den svenska publiken genom skulpturgruppen som står framför Moderna muséet i Stockholm.

Så här beskriver Niki själv sin park:
– It is my own garden of joy. A little corner of Paradise. A meeting place between man and nature.

Niki de Saint Phalle var känd för sina ”Nana” tecken och använde dem när hon startade projektet, bestående av de 22 viktigaste siffrorna på Tarot korten. Skulpturerna, från tolv till femton meter höga är konstruerade av armerad betong och täckt med speglar och keramisk mosaik.

Många av skulpturerna kan man gå igenom och i en av dessa, skulpturen Kejsarinnan (Empress) bodde Niki under en tid då hon skapade parken. Den består av en stor sal som är täckt av spegelmosaik från golv till tak. Ytorna böljar och inga ytor är släta. Köket och salen är inrymt i det ena av brösten och i det andra bröstet hitta man sovrummet. I kejsarinnan finns även ett badrum med keramikbadkar och en drakdusch.

Tarot Garden Kejsarinnan Empress

Kejsarinnan Empress

Många av skulpturerna kan man klättra upp i eller sitta på eller bara titta på. Det som är slående i parken är alla detaljer i mosaik och även en hel del visdomsord som hittas insprängt lite överallt. Mycket färg och många intryck och såklart Toscanas vackra natur inpå knuten. Parken har blivit ett måste när man besöker den här delen av Italien.