Dyrkla – en trädgårdsdesign-app på tillväxt

 

Din trädgård ska vara en plats för dig och dina behov. Kanske vill du ha en dignande trädgård med mycket frukt och bär, kanske en välkomnade plats för underbara fester eller en lugn oas för familjen att bara vara i. För att din dröm ska bli verklighet skapar vi appen Dyrkla, där kan alla vara sin egen trädgårdsdesigner.

Din gröna oas

I dagens stressiga samhälle behöver vi miljöer där vi mår bra och kan hämta energi. Många finner ro och skaparglädje i odling och trädgårdsskötsel. Andra vill att det ska vara lättskött så att de har tid att njuta av trädgården.

Vi vill att alla ska möjlighet att skapa sin drömträdgård, men vet att det kan vara både svårt, tidskrävande och dyrt. Därför bygger vi upp Dyrkla, en app som gör det både enkelt, roligt och mindre kostsamt att ta fram din egen trädgårdsdesign.

När appen blommat ut

I Dyrkla-appen ritar du upp din egen trädgård och laborerar med olika växer och placeringar med några enkla klick. Du får rekommendationer baserat på det svenska klimatet och dina preferenser om skötsel, blomningstid med mera. Appen kan användas på både dator och mobila enheter.

I växtdatabasen finns över 5000 växter och du kan filtrera på typ av växt, sol/skugga, höjd, blomfärg eller blomningstid. Dyrkla tipsar om växter och kanske hittar du något du inte ens kände till. Appen ger dig också skötsel- och planteringsråd. I Dyrkla kan du se hur din trädgård kommer se ut som nyplanterad eller om 5, 10 och 25 år. Du kan också kika in i olika månader för att se hur blommor och blad fylls på och byts ut.

När du känner dig nöjd skapar du en komplett inköpslista med tips om vart och när du ska köpa och plantera dina växter.

Några knoppar syns redan …

… men vi behöver hjälp med att odla vidare. Vi bygger redan nu på en betaversion av appen där funktionerna kommer växa fram och kunna testas på förhand. Databasen håller på och växer till sig. Mycket är på redan gång, men det är ett stort projekt som kräver mycket av oss. Vill du hjälpa oss komma snabbare i mål? Fyll i vårt formulär och kom med din input som är så värdefull för oss.

Till formuläret

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Tinas roll i det hela

Jag har alltid haft ett stort trädgårdsintresse och 2003 kom jag i kontakt med ett program som hette Rosenholm trädgårdsdesign. Programmet såldes som CD och användes i datorn. Efter att jag försökt förstå programmet som var relativt avancerat efterfrågade jag en utbildning. Då utbildning saknades så erbjöd jag mig att ta fram en utbildning i samarbete med Rosenholm.  När utbildning var klar åkte jag runt i hela Sverige för att hålla kurs för andra som köpt programmet. Det var en fantastisk tid och bland det roligaste jag gjort. När så programmet slutade utvecklas 2005 så rann även mina kurser ut i sanden.

För några år sedan blåste jag liv i min idé att ta fram en egen programvara med Rosenholm trädgårdsdesign som förebild. Nu vill jag ta fram en programvara som fungerar på alla enheter, laddas ner enkelt från molnet och som är snygg, lättanvänd och utvecklingsbar. Intresset för trädgård och växter har aldrig varit större och jag ser en ljus framtid för trädgårdsdesign-appen Dyrkla.