För ett antal år sedan, närmare bestämt 2002 kom jag i kontakt med Rosenholm trädgårdsdesign, ett datorpogram där man designar sin egen trädgård. Det kändes som ett program jag länge letat efter så när det damp ner i brevlådan satte jag mig ner vid datorn och full av förväntan skulle designa min trädgård. Jösses vad jag kämpade. Blev mer och mer förtvivlad när jag insåg att jag inte förstod hur programmet fungerade. Därför kontaktade jag Rosenholm och frågade om de hade någon typ av utbildning i programmet. Svaret blev nej, du får klura själv och om du inte kommer vidare får du kontakta oss igen.

Jag funderade några dagar och sen kontaktade jag Rosenholm igen. Min fundering var ifall dom var intresserade av att jag tog fram en utbildning av programmet och om vi i så fall kunde ha ett samarbete kring detta. Svaret blev, javisst 🙂  Jätteroligt såklart. Så jag stängde in mig på kammaren i en vecka och tog fram en helt ny utbildningsplan med material för att kunna hålla kurserna själv.

Därefter började en väldigt rolig period i mitt liv. Jag åkte runt i Sverige och höll kurser. Jag åkte till Malmö, Smygehuk och Halmstad. Och till Göteborg, Örebro och Säffle. Sen var jag i Borlänge, Bollnäs och Gävle.  Jag hade kurser i egen lokal i Stockholm och var även hos Gröna Lund där kursen hölls en kall vinterdag i ett av deras gamla lite sneda hus. Jag träffade många och jag menar verkligen många trevliga människor. En del jobbade med trädgårdar och ville vidareutbilda sig, jag hade kurs för bostadsrättsföreningar, kyrkogårdsarbetare och blomsterpersonal. Men även för de som jobbade med just trädgårdsdesign och landskapsarkitekter. Hur som helst så var det en underbart rolig tid. Men underbart tar också slut vilket det gjorde även för mig.

2005 kom den sista uppdaterade versionen av programmet och med den så rann även mina kurser ut i sanden. Problemen som fanns i programmet sen tidigare fanns kvar och det gick inte att göra något åt det längre. Alla buggar gjorde att intresset för programmet ebbade ut.

Men så, i december 2016 tyckte en väninna till mig det var dags att jag tog tag i det hela igen och skapade ett eget program med grund i Rosenholm. Jag funderade några dagar men tanken hade funnits hos mig länge så nu tog jag tag i det på riktigt och bokade in ett möte på StartUp Stockholm för att få tips på hur jag skulle gå vidare.

Det är här historien om Dyrkla har sin början, Välkommen!