0703423113 tina@tsadesign.se

Om min trädgårdsdesign-app

X

 

Träff i Göteborg

Träff i Göteborg

På väg till Göteborg för ett möte med Pär och Olof. Ser framemot att få träffa dessa killar IRL. Vi har pratats vid i Skypemöten men det är alltid kul att träffas på riktigt.

Nordiska trädgårdar

Nordiska trädgårdar

Så var det äntligen dags för Nordiska trädgårdar. Är alltid kul att gå dit för att trendspana lite 🙂

Träff med Karin från Butterfly

Idag har jag en träff med Karin Wells från Butterflying today. Vi tog en fika och pratade om att vara företagare, entreprenör och kvinna. Hur tufft det är att vara ensam. Alltid kul att träffa och prata med andra som är i ungefär samma zon som en själv.

Träffar med Philip

Träffar med Philip

Nu har jag haft flera möten med Philip på Startup Sthlm men tyvärr så känner jag att jag inte kommer framåt. Jag känner mig ganska ensam i mina tankar och att sätta mål. Jag får mycket uppgifter att göra som ligger så långt ifrån mig som person. Skriva ekonomisk dokumentation när jag inte har en aning om hur jag ska marknadsföra mig. Återigen så faller jag på att jag inte kan skriva ”byråkratiska” texter. Jag skriver mer som jag talar men det verkar inte duga. Känner mig lätt uppgiven. Hoppas det är en tillfällig svacka för snart ska jag på ett, förhoppningsvis givande möte.

Affärsutvecklingsmöte

När jag var på en nätverksträfflunch med RAS den 3 mars fick jag namnet till en Jonas Venström. Jag ringde och bokade in ett möte. Det visade sig att hans kontor ligger bara minuter ifrån mig. Alltid trevligt att ha nära till möten 🙂 Så jag tog min presentation och gick dit. Jonas var trevlig och vi hade ett givande möte. Vi bestämde att vi skulle ha ytterligare ett möte där han samlade ihop en grupp till en workshop. Spännande, det ser jag framemot.

Träff nr 1 för dagen

Träff nr 1 för dagen

Idag har jag två möten inbokade. Först ut är Fredrik Collin på Vektorgrafik, Götgatan 78 gamla Skatteskrapan. Det var lite svårt att hitta upp till deras kontor för hissen var inte direkt självlärande. Men det gick. Träffade Fredrik och en kompanjon till honom som jag inte minns namnet på. Fick ingen bra känsla. Det kändes som att dom inte trodde på min idé och därför så har jag redan valt bort dem.

Planeringsresa till Helsingfors

Planeringsresa till Helsingfors

Idag åker jag till Helsingfors. Jag brukar göra en resa dit för att kunna planera utan en massa måsten. Billigare än att hyra kontor och ganska okomplicerat för några dagar. Jag får nyckeln till min hytt, låser in mig och packar upp datorn. Har med sköna myskläder och börjar jobba. Avbryter för att gå ner i shoppen och köpa lite vin och snacks. När hungern faller på så kan jag gå ner till någon av restaurangerna och äta en bit. Sen finns det TV på rummet om jag vill avbryta en stund annars så jobbar jag på. För ett antal år sedan skrev jag en bok på båten. Boken sålde jag sen som e-bok i egen regi och tjänande runt 100 000 kr på den. Jag har även uppdaterat kursmaterial och skrivit lite annat smått och gott i en hytt på en båt. Prova om du inte gjort det. Att ta en tur under vintern kostar inte så mycket.

Träff på Kafferepet

Träff på Kafferepet

Idag tar jag en fika och snack med Sanna Oscarsson på Kafferepet. Sanna är expert på marknadsföring inom sociala media. Hon ska hjälpa mig att starta upp en ny Facebookgrupp Stora Trädgårdsgruppen. Gruppen ska jag försöka bygga upp inför lanseringen av Dyrkla-appen.

Fika på Espresso House

Fika på Espresso House

Idag träffade jag Emma som jobbar på ett webbföretag för att prata om utveckling av mitt projekt. Trevligt prat, trevlig miljö och trevlig fika. Kom inte så långt eftersom de inte riktigt har tid att ta emot nya företag men alltid lär man sig något nytt. Jag ser varje möte som ett steg framåt. För inte kan jag sitta hemma på kammaren och tro att jag ska komma någonstans. Nej jag behöver möten med andra där jag får berätta om min idé och få nya tankar om vad som behöver ändras, läggas till och vad som faktiskt är riktigt bra.

Ekonomiprat med Jonas

Ekonomiprat med Jonas

Eftersom min son pluggar ekonomi på Handels så kändes som en bra idé att bjuda honom på lunch och prata lite ekonomi. Inte för att jag kanske blev så mycket klokare men jag inser att jag har en klok son 🙂

Skriva projektplan

Skriva projektplan

Så nu har jag fått i uppgift att skriva en projektplan som ska visas upp för Philip nästa vecka. Jag ska även få till en snygg presentation i PowerPoint. Nåja det är ju inte så svårt, det svåra för mig är att sluta lägga för mycket tid på detaljerna. När jag kommit igång så finns det inte mycket som kan stoppa mig. Jag älskar att skapa presentationer och att lägga tid på detaljerna 🙂

Möte på Le Café

Möte på Le Café

Den här veckan har jag haft möte med utvecklare från Etiopien. Känns lite stressigt eftersom jag mer eller mindre redan bestämt mig för hur jag ska gå vidare men eftersom mötet redan är inbokat så.. Dessutom så har jag skrivit affärsplan hela veckan. Jag har alltid haft svårt för att skriva ”byråkratiska” texter. Det stakar sig, låter konstlat och jag blir osäker på hur det egentligen ska stå. Men en affärsplan ska skrivas och då gör jag det. Men som sagt ett möte på Le Café är ju aldrig fel 🙂

Mitt första möte med Philip

Mitt första möte med Philip

Idag träffade jag Philip Abedian på Start-Up Stockholm för fösta gången. Åh vilket skönt möte det var. Jag gillar verkligen Philip. Han är rak, ifrågasättande och stöttande. Kom med en hel del bra kritik och förslag. Nu ska jag hem och jobba hårt med min affärsplan. Har några fler möten inbokade med utvecklare men jag vet inte om jag ska gå så fort fram. Som vanligt så bokar jag in saker innan jag har hunnit tänka klart. Men det är så jag är. Kanske Philip kan få mig att sänka kraven på mig själv. Allt behöver inte vara klart i morgon utan vissa saker måste få ta sin tid.

 

Möte på söder

Möte på söder

Idag hade jag ett bokat möte med UX-designern Carl-Johan Palm. Vi träffades på ett fik på Söder. Det var så spännande att få berätta hela min idé för honom. Och han gillade det hela. Hur kul är inte det. Nu är jag väldigt peppad att komma vidare. Nu är det inte bara i mitt huvud det hela känns rätt, det finns andra som också tycker om min trädgårds-app.

Jag visade min presentation och det var lätt att prata med Carl-Johan. Samtalet flöt på och jag hade absolut en bra känsla i magen.

 

I väntan på att träffa Philip

Medans jag väntar på mitt första möte med Philip på Start-Up Stockholm så söker jag runt en del på Facebook för att se om jag kan hitta något/någon som kan ta mig framåt. Jag vet inte riktigt vad jag är ute efter men en programmerare låter som en bra idé. Nu har jag sökt en del och även lagt ut en förfrågan på Offerta för att bredda mina sökvägar. Fick svar från Carl-Johan och vi har bokat in ett möte. Ska bli spännande att ta min idé till någon helt utanför och se hur den håller.

Andra mötet hos Hasti

Nu är jul och nyårsstök över och det var dags för mitt andra möte med Hasti hos Start-Up Stockholm.

Men först hade jag ett annat möte med en entreprenör. Jag försöker parallellt hitta inspiration för att komma vidare. Vi satt och fikade och pratade om lite blandat entreprenörer emellan vilket är skönt. För även om folk i min omgivning vill mig väl så går det inte att komma ifrån. En del tror att alla strävar efter att hitta ett jobb, 8-17 och där ska man bli kvar. Men det stämmer dåligt in på en entreprenör som hela tiden vill framåt och utvecklas. Vi vill skapa något och uppfylla våra drömmar. Att enbart byta vår tid mot pengar är inte vår dröm utan ofta förverkligar man någon annans dröm. Visst kan man hitta ett jobb där man verkligen trivs. Där arbetskamrater blir det som får dagarna att bli meningsfulla. Jag lägger ingen värdering i det och önskar att folk inte heller lägger en värdering i att jag inte hela tiden strävar efter samma sak.

Så till mötet med Hasti. Den här gången blev det en del part om utvecklingen och varför jag inte tar ett amerikanskt program och översätter det till svenska. Men hur vi än pratade om det fram och tillbaka så blir det inte så mycket lättare. För vem vet vad en gullviva heter på amerikanska? Efter en hel del diskussioner så tyckte Hasti att min trädgårdsdesign-app är en innovation. Därför tyckte hon att jag skulle träffa en innovationsrådgivare och ta det vidare därifrån. Så sagt och gjort, jag bokar in ett möte med Philip Abedian, innovationsrådgivare hos Start-Up Stockholm den 18 januari

Första mötet på Start-Up Stockholm

Idag hade jag mitt första inbokade möte på Start-Up Stockholm. Min rådgivare heter Hasti Asadi och hon var väldigt trevlig.

Enligt instruktioner tog jag med mig en affärsplan och även mina sista program av själva CD-skivan Rosenholm, allt för att kunna göra en så bra och tydlig presentation av vad det är jag vill åstadkomma. Det var så roligt att se hur hennes ögon tändes och hon faktiskt gillade min idé. 45 minuter går fort när man har roligt och därför bokade vi in ett nytt möte redan 4 januari. Kul

Senaste inläggen

Historien bakom Dyrkla

För ett antal år sedan, närmare bestämt 2002 kom jag i kontakt med Rosenholm trädgårdsdesign, ett datorpogram där man designar sin egen trädgård. Det kändes som ett program jag länge letat efter så när det damp ner i brevlådan satte jag mig ner vid datorn och full av förväntan skulle designa min trädgård. Jösses vad jag kämpade. Blev mer och mer förtvivlad när jag insåg att jag inte förstod hur programmet fungerade. Därför kontaktade jag Rosenholm och frågade om de hade någon typ av utbildning i programmet. Svaret blev nej, du får klura själv och om du inte kommer vidare får du kontakta oss igen.

Jag funderade några dagar och sen kontaktade jag Rosenholm igen. Min fundering var ifall dom var intresserade av att jag tog fram en utbildning av programmet och om vi i så fall kunde ha ett samarbete kring detta. Svaret blev, javisst 🙂  Jätteroligt såklart. Så jag stängde in mig på kammaren i en vecka och tog fram en helt ny utbildningsplan med material för att kunna hålla kurserna själv.

Därefter började en väldigt rolig period i mitt liv. Jag åkte runt i Sverige och höll kurser. Jag åkte till Malmö, Smygehuk och Halmstad. Och till Göteborg, Örebro och Säffle. Sen var jag i Borlänge, Bollnäs och Gävle.  Jag hade kurser i egen lokal i Stockholm och var även hos Gröna Lund där kursen hölls en kall vinterdag i ett av deras gamla lite sneda hus. Jag träffade många och jag menar verkligen många trevliga människor. En del jobbade med trädgårdar och ville vidareutbilda sig, jag hade kurs för bostadsrättsföreningar, kyrkogårdsarbetare och blomsterpersonal. Men även för de som jobbade med just trädgårdsdesign och landskapsarkitekter. Hur som helst så var det en underbart rolig tid. Men underbart tar också slut vilket det gjorde även för mig.

2005 kom den sista uppdaterade versionen av programmet och med den så rann även mina kurser ut i sanden. Problemen som fanns i programmet sen tidigare fanns kvar och det gick inte att göra något åt det längre. Alla buggar gjorde att intresset för programmet ebbade ut.

Men så, i december 2016 tyckte en väninna till mig det var dags att jag tog tag i det hela igen och skapade ett eget program med grund i Rosenholm. Jag funderade några dagar men tanken hade funnits hos mig länge så nu tog jag tag i det på riktigt och bokade in ett möte på StartUp Stockholm för att få tips på hur jag skulle gå vidare.

Det är här historien om Dyrkla har sin början, Välkommen!

 


Prenumerera på vårt nyhetsbrev
och följ med i Dyrklas värld!

We respect your email privacy